По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишен мъж за кражба на вещи и пари от незаключен автомобил

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Господин Й. на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 7 октомври 2017 г. в гр.Мъглиж, действайки в условията на повторност, е отнел чужди движими вещи- мъжка чанта с намиращите се в нея лични документи – лична карта, свидетелство за управление на моторно превозно средство, дебитни карти, свидетелство за регистрация и др., както и паричната сума от 7 550 лв., с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195 ал.1 т.7 вр. с чл. 194, ал.1 вр.с чл.28 ал.1  от Наказателния кодекс.

Установено е, че извършител на престъплението е Господин Й., който от паркиран в от гр.Мъглиж, незаключен автомобил "Мерцедес с 200", собственост на 56-годишен мъж  от гр.Стара Загора, отнел мъжка чантичка с документи и сумата от 7 550 лева. На 7 октомври 2017 г. пострадалият паркирал автомобила на улицата, като го оставил  със запален двигател, докато отварял вратата на двора си. Възползвайки се от тези обстоятелства обвиняемият Господин Й. взел намиращата се в купето на автомобила и оставена без надзор чанта. Отнетата парична сума е била изхарчена в игрални зали и за закупуване на наркотични вещества. Издирени и възстановени са част от вещите, обект на престъплението: чантата и документите на тъжителя.

На 9 октомври 2017 г., около 12.00 ч., в гр.Мъглиж обвиняемият Господин Й. е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, за което престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс в Районна прокуратура –Казанлък е било образувано бързо производство. Същия ден той е бил задържан и установено, че е извършител на горепосочената кражба.

По образуваното досъдебно производство за отнемането на чужди вещи, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и др. 

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който до момента е осъждан два пъти за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка