Прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора изнесоха урок пред ученици за киберпрестъпленията по Образователна програма на ВСС

20 Февруари 2024 г.

В рамките на Образователната програма на Висшия съдебен съвет - „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора представиха пред ученици от 10 клас от Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“, гр. Стара Загора, лекция на тема „Киберпрестъпления. Дейност на прокуратурата“.

В открития урок участваха прокурорите Веселина Стоянова, Неделчо Тончев и Лъчезар Иванов, както и инспектор Живко Белчев, служител от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

По време на лекцията бяха представени под формата на презентация актуални случаи от практиката на магистратите и органите на МВР, като бяха онагледени реални случаи на престъпления чрез използване на интернет и социалните мрежи. По време на урока бе обърнато и специално внимание на случай на „открадната“ самоличност чрез приложенията за комуникация. Учениците взеха активно участие, задаваха въпроси и споделиха личен опит.