Районна прокуратура – Русе предаде на съд 31-годишен за хулиганство и унищожаване на чужди вещи

23 Март 2018 г.

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен за хулиганство и унищожаване на чужди вещи.

Обвинението срещу Мартин В. е за това, че на 30.10.2017г., в гр. Русе извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – викал, псувал и обиждал двама  служители в СЗКООРС при Община Русе, псувал, обиждал и отправял закани срещу трима полицейски служители при Първо РУ при ОДМВР-Русе и ритнал с крак полицай, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и със своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Престъпление по чл. 325 от НК.                                                                        

На 30.10.2017г., в гр. Русе противозаконно унищожил чужда движима вещ – “паник бутон” и повредил инсталация  на помещение за настаняване на задържани лица в сградата на ОДМВР – Русе – Конвойно, на обща стойност 34,50 лева, собственост на ОДМВР – Русе. Престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

На 30.10.2017 г. обвиняемият решил да посети футболен мач като преди това  употребил алкохол. След края на мача, под влиянието на употребения алкохол, той се скарал с друго лице, като двамата се сбили пред стадиона. Служители при СЗКООРС при Община Русе, които изпълнявали задължения по организация на движението след мача в района на стадиона видели биещите се и ги разделили. Тогава обвиняемият  започнал да ги псува и обижда, като посягал да ги удари. Псувал и обиждал пристигналите полицейски служители и им отправял закани, като ритнал единия полицай. Това наложило да му бъдат поставени белезници и отведен в сградата на Първо РУ гр.Русе. Там пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, но обвиняемият продължил да се държи агресивно, като отказал да му бъде направен преглед и извършена проверка за употреба на алкохол и упойващи вещества. Бил задържан за срок от 24 часа и настанен в помещение в Конвойно отделение. Малко след като останал сам в стаята, обвиняемият изтръгнал от стената кутията на „паник бутона“ и го изхвърлил в коридора на Конвойното отделение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.