Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Самуил А., подсъдим за кражба и използване на дебитна карта без съгласието на нейния притежател

12 Март 2018 г.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Самуил А. (на 41 г.). Той е подсъдим за това, че на 27.12.2016 г. в гр. Бургас, кв. „Ветрен“, от товарен автомобил, отнел чужди движими вещи (мъжка чанта и намиращите се в нея пари, телефон и банкова карта – всичко на обща стойност 118 лв.), от владението на собственика им, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на горепосочената дата в гр. Бургас,  при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на собственика, като изтеглил парична сума на обща стойност 240 лв. – престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Пострадалият работел като доставчик на вестници, които разнасял в товарен автомобил. На горепосочената дата решил да спре и да посети кафе- автомат, намиращ се в бургаския квартал „Ветрен“. Пострадалият не заключил вратите на управляваното от него моторно превозно средство. В този момент Самуил А. успял да проникне в него и да открадне оставената там мъжка чанта, след което побягнал. По-късно открил, че в чантата има банкова карта и листче с пин код за нея, отишъл до банкомат и изтеглил сумата от 240 лв.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 13.03.2018 г.