Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за противозаконно отнет от автосервиз лек автомобил; извършителят бил служител на търговския обект

1 Март 2018 г.

Свидетелят Б. бил собственик и управител на автосервиз „Б.“, находящ се в гр. София. Около средата на месец октомври 2017 г. той обявил чрез Интернет, че в сервиза има свободно работно място. По този повод обв. Марин Георгиев се свързал с Б., като двамата постигнали договорка Георгиев да започне работа в сервиза на изпитателен срок.

На 31.10.2017 г. около 10.20 ч. в обекта се явил свидетелят Я. М., който желаел смяна на зимни гуми на управлявания от него лек автомобил   „Форд Фокус“, бял на цвят. М. предал ключовете на автомобила на служителя В. А., като изяснил изрично, че освен смяна на гуми, на автомобила следва да бъде извършен цялостен преглед и евентуално ремонт. А. от своя страна поставил поверения му ключ под обособена стъклена витрина, в която се съхранявали всички ключове на автомобили, оставени за ремонт в сервиза. Действията на А. били наблюдавани от обв. Марин Георгиев, който се намирал в близост. След като А. се отдалечил от мястото, Георгиев взел описания по-горе ключ, след което се качил в притежаваното от свидетеля М. превозно средство и го привел в движение.

 За случая незабавно било сигнализирано на тел. 112, а малко по-късно обвиняемия бил задържан от служители на МВР, заедно с инкриминирания лек автомобил в района на тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването е приключено, като на 01.03.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу  Георгиев за извършено от него престъпление по чл. 346, ал. 1 НК.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.