Районна прокуратура – Карнобат задържа за 72 часа мъж, обвинен в извършване на телефонна измама спрямо възрастна жена

21 Декември 2017 г.

Районна прокуратура – Карнобат задържа за 72 часа Георги Д. (на 59 г. от гр. Карнобат). Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18.12.2017г.  в гр.Карнобат, обл. Бургас, в съучастие с лица с неустановена самоличност, като съизвършител, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал в заблуждение възрастна жена (на 78 год.) от град Карнобат и с това й причинил имотна вреда в размер на 7 525 лв., която включва - пари, три броя златни пръстена, три броя златни обеци, два броя златни халки, два броя златни синджирчета, два броя златни кръстчета, осем броя златни монети и един брой парче от златна монета – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 от НК.

Районна прокуратура – Карнобат задържа за 72 часа Георги Д. (на 59 г. от гр. Карнобат). Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18.12.2017г.  в гр.Карнобат, обл. Бургас, в съучастие с лица с неустановена самоличност, като съизвършител, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал в заблуждение възрастна жена (на 78 год.) от град Карнобат и с това й причинил имотна вреда в размер на 7 525 лв., която включва - пари, три броя златни пръстена, три броя златни обеци, два броя златни халки, два броя златни синджирчета, два броя златни кръстчета, осем броя златни монети и един брой парче от златна монета – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 от НК.

Георги Д. е задържан благодарение на отличната работа на служителите на ОД на МВР – Бургас.

Предстои (в следващите дни) Районна прокуратура – Карнобат да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.