Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на моторист

19 Декември 2017 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение при което причинил смърт на моторист.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение при което причинил смърт на моторист.

 Обвинението срещу Димитър С. е за това, че на  14.09.2016 г. в гр. Троян, на ул.“ В. Левски“, при управление на  лек автомобил „ВАЗ 2101“, нарушил правилата за движение, като на кръстовището,  не пропуснал движещия се мотоциклет „Ямаха“,  управляван от Стефан И. който се движел по пътя с предимство,  като при потегляне след пътен знак Б 2 не го пропуснал  и по непредпазливост причинил смъртта на му. Престъпление по чл.343, вр.  чл.342 от НК.

Обвиняемият и съпругата му, с  лек автомобил се връщали от  гробищен парк в гр. Троян към гр. Ловеч. Автомобилът се движил бавно, излязъл от път без предимство, навлязъл в кръстовище и  следвало да премине в другото платно в посока за гр. Ловеч. В същото време пострадалият мотоциклетист се движи посока гр. Ловеч около разделителната мантинела в това кръстовище между двете платна за движение. Като видял колата, натиснал спирачка и започнал да се влачи със задната си гума, но въпреки това  се ударил в задната част на лекия автомобил. След ударът мотоциклетиста изхвръкнал над автомобила, паднал на асфалта и в  резултат на получените травми починал.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.