По споразумение на Софийска районна прокуратура са осъдени двама подсъдими за кражба

30 Юни 2020 г.

На 23.06.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и подсъдимите Емил И. и Рангел И. за извършена от тях кражба.

Подсъдимите са се признали за виновни за това, че на 29.12.2019 г., около 14.00 ч., в гр.София, ж.к. ”Люлин”, двамата в съучастие, отнели чужди движими вещи – два броя велосипеди, на обща стойност 319.00 лева /триста и деветнадесет лева/, от владението на М. Г., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. Деянието Емил И. е извършил при условията на опасен рецидив - след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Престъплението извършено от Емил И. е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК.  Престъплението извършено от Рангел И. е квалифицирано по чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.

С определение от 23.06.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Емил И. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, при първоначален „строг“ режим, на подсъдимия Рангел И. е наложено наказание „Пробация“ със задължителните пробационни мерки за срок от една година, както и двеста часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година.

Споразумението е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.