Проект  „Взаимно признаване на заповедите за замразяване и конфискация - между ефективността и върховенството на закона“(RECOVER)

Прокуратурата на Република България e партньор по проект  „Взаимно признаване на заповедите за замразяване и конфискация - между ефективността и върховенството на закона“(RECOVER), финансиран по програма „Правосъдие“ на ЕК. Проектът, който стартира на 1 декември 2022 г. и е със срок за изпълнение 24 месеца, има за цел да подобри прилагането на Регламент (EС) 1805/2018 за взаимно признаване на заповеди за замразяване и заповеди за конфискация.

Координатор е Университетът на Катания, а партньори са Католически университет на Светото сърце, Министерство на правосъдието на Полша, Главна прокуратура на Литва, Главна прокуратура на Холандия,  Прокуратура на Испания, Хумболтов университет на Берлин, Агенция за управление и възстановяване на конфискувани активи - Румъния, Главна прокуратура на Португалия, Министерство на правосъдието на Франция, Министерство на правосъдието на Италия, Международна и иберо-американска фондация за публична администрация и политики (Испания)

 

recover.lex.unict.it