За три дни Районна прокуратура – Сливница приключи наказателно производство, по което в полза на държавата са отнети 52 000 евро
bh

Вчера, 11.07.2018 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимите Н. К. – Б. и К. Б., обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 251, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Наказателното производство срещу гражданите на Кралство Нидерландия Н. К. – Б. и К. Б. е било образувано на 09.07.2018г., след извършената от митнически служители проверка и констатирано нарушение при преминаването на границата.

Около 09:20 ч. на същия ден, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" на Митнически пункт Калотина, при влизане от Република Сърбия в Република България, двамата не изпълнили задължението за деклариране на парични средства и направили опит незаконно да пренесат 52 000 евро.

С определение на съда на подсъдимите чужди граждани са наложени наказания от по пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. В полза на държавата е отнета сумата от 52 000 евро, представляваща предмет на престъплението.

Одобреното от съда споразумение има характер на влязла в сила присъда.


виж още ...