Участник в група, занимаваща се с кражби на вещи от автомобили, заловен на местопрестъплението на оживена улица в гр. Елин Пелин
fr

По искане на Районна прокуратура – Елин Пелин съдът е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо М.И., обвинен за извършена от него кражба с използване на МПС и техническо средство.

         Вчера, 10.01.2019 г., около 10:55 ч., пред заведение „Copacabana“ в гр. Елин Пелин, обвиняемият М.И., в съучастие с още двама мъже, отнел от паркиран лек автомобил – джип „Шевролет Каптива“, чужди парични средства. За целта извършителите използвали МПС марка „Пежо“ и специално устройство.

Другите двама участници в кражбата успели да се укрият.

Отнетите парични суми са в размер на 300 евро и 670 лева са собственост на частно лице и акционерно дружество. Освен това в джипа е имало 6000 лева.

Срещу обвиняемия М.И. се води и друго досъдебно производство, образувано от Софийска районна прокуратура за извършена от него аналогична кражба в жк. „Дружба“ в столицата.

От Районна прокуратура – Елин Пелин предупреждават гражданите да бъдат внимателни и да не оставят ценности в автомобилите си.


виж още ...