Трима чужди граждани остават в ареста по искане на Районна прокуратура - Сливница
gt

По искания, внесени от Районна прокуратура – Сливница, съдът е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на трима чужди граждани, обвинени за незаконно превеждане и преминаване на държавната граница и използване на подправени официални документи.

Около 10 ч. на 14.02.2018 г., на ГКПП – Калотина, обвиняемата Р.Ю.С. пътувала в автобус, пътуващ по маршрут България – Сърбия. Пред граничен полицай тя представила шведски паспорт, издаден на името на D.M.S. с цел да заблуди длъжностното лице и незаконно да напусне страната.

В хода на разследването Р.Ю.С. е била привлечена в качеството на обвиняема за извършените от нея престъпления. Било установено, че тя е родена в гр. Ербил, Ирак.

Заедно с нея към наказателната отговорност е бил привлечен роденият в Ирак шведски гражданин М.С.Т. Той направил опит да преведе през границата на България чуждестранна гражданка без разрешение на надлежните органи на властта.

На същата дата, на ГКПП – Калотина, е бил задържан пакистански гражданин Z.K. На излизане от страната, пред граничен полицай, той съзнателно се ползвал от преправени чуждестранни официални документи за самоличност – афганистански паспорт и италианско разрешително за пребиваване. Деянието му останало недовършено поради намеса на граничните власти. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


виж още ...