Съдът наложи наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Владимир П., подсъдим за причиняване на смърт и две телесни повреди при катастрофа по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас
,у,2у

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Владимир П. (на 29 г., от гр. Стара Загора). Той е подсъдим за това, че на 25.07.2016 г., около 07:30 часа,  в гр. Поморие на първокласен път, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес“, нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал пътно транспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил „Тойота Хайес“, управляван от Станислав В.  от гр. Бургас и по непредпазливост причинил смъртта му (починал на 25.07.2016 г.);  тежка  телесна повреда на Сребрю Г. и средна телесна повреда на Надя Б. от  гр.Бургас – престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б. „б“, предл. първо, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл. 128 и чл. 129 от НК.

На горепосочените дата и час подсъдимият управлявал лек автомобил „Мерцедес“. По същото време пострадалите се движели в противоположната посока.

Времето било слънчево и ясно, а управлявания от подсъдимият автомобил преминал колелото за кръгово движение на входа на гр.Поморие, като след излизане от десен завой, продължил движение в прав пътен участък, без неравности и дупки и нормална видимост. В един момент управляваният от Владимир П. автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и така предизвикал сблъсъка с насрещно движещия се микробус, в който пътували пострадалите.

Владимир П. е и лишен от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


виж още ...