Сотир Цацаров : Няма нарушения в работата на Районна прокуратура Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП
hy

Във връзка с изявление на председателя на БСП – г-жа Корнелия Нинова от 08.02.2018г.  на брифинг в Народното събрание и отправено искане /сигнал/ за проверка на работата на Районна прокуратура - Шумен по повод предприети действия по сигнал срещу член на БСП, главният прокурор разпореди извършване на проверка.

Резултатите от проверката са :

Действията на Районна прокуратура - Шумен по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление по чл. 313 НК, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на  чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт.
Значителна част от информацията, изискана  с писмото на директора на ОДМВР - Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София,  излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК. Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен.
Главният прокурор изпрати копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.

В прикачените файлове представяме :

Заповед  № РД-04–48/09.02.2018г. на главния прокурор за проверка на работата по преписка № 45/2018г. по описа на Районна прокуратура – Шумен;
Доклад от извършената проверка / със заличаване на лични данни/;


виж още ...