Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило миналата седмица серия от грабежи от магазини, заплашвайки служителите им с нож
nh

В периода от време между 22.01.2018 г. и 27.01.2018 г., обв. Десислава Методиева е отнела от търговски обекти (магазини за алкохол и цигари и такъв за хранителни стоки), находящи се в кв. „Овча купел“ в столицата, различни по размер парични суми. За целта Методиева била въоръжена с нож, посредством който отправяла заплахи към служителите на обектите, принуждавайки ги да й предадат оборотните суми.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което Методиева е установена, като й е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК (грабеж при условията на продължавано престъпление).

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането й в сградата на СРС на 01.02.2018 г., когато ще бъде разгледано и искане за вземане спрямо нея на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


виж още ...