Софийска районна прокуратура задържа извършителка на кражба на пари от дамска чанта; Михайлова е с множество предходни осъждания
fv

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Адриана Михайлова, за това, че на 12.01.2018 г., в гр. София, ул. „Мърфи“ 2, в цветарски магазин, е отнела чужди движими вещи – сумата от 450 лв. от дамска чанта, от владението на М. М., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е немаловажен и деянието е извършено повторно. Престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

Михайлова е известна на органите на МВР и прокуратурата с множеството си предходни прояви – кражби на ценни вещи от търговски обекти, които са извършвани при сходна фактическа обстановка – представяйки се за клиент и по този начин ползвайки се от доверието от страна на служителите, Михайлова е отнемала парични суми и други ценни вещи.

Предвид високата обществена опасност на деянието и на извършителя, на 06.03.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържането й за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането й в сградата на СРС на 09.03.2018 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо нея на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


виж още ...