Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на отправени заплахи с убийство; този път извършителят е непълнолетен
1

На 24.11.2017 г., пострадалата К. се намирала в жилището си - в гр. София, ж.к. „Студентски град”. Около 00.25 часа К. напуснала дома си, за да разходи своя домашен любимец. На път към изхода на кооперацията, К. срещнала обв. Р. (непълнолетен към тази дата). В този момент Р. блъскал намиращата се на същото място свидетелка С. в гърба, отправяйки й заплашителни и обидни реплики. К. се опитала да се намеси и да предотврати спора между двамата, предупреждавайки Р., че ще уведоми полицията. Без да се съобрази с казаното от К., Р размахал към нея голям нож, тип „мачете“, крещейки, че „ще я заколи“ и „накълца на парчета“. След като отправил тези заплахи към К., Р. продължил пререканието си със С. През това време К. подала сигнал на телефон 112, а пристигналите на място полицейски служители задържали Р.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което на Р. е повдигнато обвинение по чл. чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК (отправяне на заплаха с убийство)

Разследването е приключено, като на 29.01.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Р. за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд. 


виж още ...