След споразумение с РП - Варна мъж, причинил ПТП с 3,55 промила алкохол, получи условно наказание и бе лишен от право да управлява МПС за 2 години
След споразумение с РП - Варна мъж, причинил ПТП с 3,55 промила алкохол, получи условно наказание и бе лишен от право да управлява МПС за 2 години

45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол, сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна, което бе одобрено от състав на Варненския районен съд. Наказанието на Чакалов е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода,  чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок. Той  бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

На 12 април 2017 г. Чакалов управлявал ведомствен автомобил, след като употребил значително количество алкохол. Навлязъл в насрещното движение с висока скорост в кв. „Виница“. Въпреки подадените звукови сигнали на насрещно движещия се автомобил, той не реагирал и се ударил в него, като го изблъскал в ограда.

След произшествието с материални щети за близо 7000 лева 45-годишният мъж останал в колата си и едва не заспал. Тестван с дрегер от дошлите на местопроизшествието полицейски служители, цифровият индикатор отчел 3,55 промила алкохол.  Кръвната проба показала наличие на етилов алкохол в количество 3,48 промила.

Днес, 22 януари 2018 г., Гриша Чакалов се призна за виновен и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред.                                        


виж още ...