Шест месеца затвор за хулиганство, възпрепятстване на автоконтрольор и шофиране в срока на наказването по административен ред
Шест месеца затвор за хулиганство, възпрепятстване на автоконтрольор и шофиране в срока на наказването по административен ред

По споразумение, сключено между Районна прокуратура – Козлодуй и защитата на подсъдимия Ц.Н., му е наложено наказание от Районен съд – Козлодуй от шест месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и „Обществено порицание“ чрез обявяване на определението на информационното табло в Община Козлодуй. Той се е признал за виновен за извършените от него престъпления – хулиганство, противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си, управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за шофиране без книжка.

Около 12:30 ч. на 14.07.2017г., на ул. „Калина“ в гр. Козлодуй, подсъдимият Н. се държал непристойно с младши автоконтрольор от РУ на МВР-Козлодуй, пристигнал във връзка с получен сигнал за настъпило ПТП с пострадало дете.

Той отправил груби думи към служителя на реда, а именно: „Кой си ти да записваш грешни работи? Това не го пиши, защото не е вярно“, след което го блъснал в рамото. Подсъдимият издърпал от ръцете му ръкописно написано сведение на място от подателя на сигнала и го скъсал.

На същия ден Ц.Н. управлявал лек автомобил марка „Рено“, преди да е изтекъл едногодишният срок от наказването му по административен ред за шофиране без СУМПС с влезли в сила наказателни постановления на началниците на РУ на МВР – Бяла Слатина, Козлодуй и Лом.

Определението на съда е влязло в законна сила.

 


виж още ...