СГП внесе обвинителен акт за катастрофата до с. Лозен
в

Днес, 10.08.2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу водача на турския товарен автомобил, предизвикал тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на с.Лозен.

Гьокхан К. е предаден на съда, затова, че на 23.05.2018 г., около 07.10ч. в района между 3-ти и 4-ти километър  на магистрала „Тракия“  при управление на товарен автомобил, по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице и средни телесни повреди на още шест лица – престъпление по чл. чл. 343, ал. 4, вр. ал.3, б.”б” във вр.ал.1, б”в”, и б.”б”, вр. чл. 342 ал.1 пр. 3 от НК.

Пътнотранспортното произшествие настъпило след като водача на камиона неспазил правилата за съобразяване на скоростта и спазване на дистанция и ударил в задната част, движещ се пред него автобус. От удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в канавката.

При инцидента седем от пътниците в него претърпели различни травматични увреждания по телата и крайниците.

Най-тежко пострадалият от тях получил тежка съчетана черепно-мозъчна  и гръдна травма, и въпреки усилията на лекарите, починал в болнично заведение на 20.06.2018г.

Ако бъде признат за виновен Гьокхан К. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Разследването по делото е проведено изключително интензивно и е приключило за по-малко от три месеца от настъпване на произшествието.


виж още ...