Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж, подпалил чужд автомобил
hy

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж за подпалване на  чужд автомобил.

Обвинението срещу Кристиян К. е за това, че на  16.10.2017 г. в гр. Килифарево, общ. Велико Търново, запалил имущество със значителна стойност – лек автомобил „Фолксваген Туарег“, на стойност 10 900 лева, собственост на Б. А., с което му  причинил  вреди в същия размер, в резултат на унищожаването на автомобила. Престъпление по чл. 330 от НК.

На 16.10.2017г. около 18,00 часа пострадалият и неговият син се прибрали в гр. Килифарево и паркирали автомобила пред дома им.

 Обвиняемият не познавал лично пострадалия, но от свои познати имал информация кой е, как изглежда и каква кола кара. Освен това разбрал, че има фирма, чрез която е измамил различни хора с големи суми пари, сред които и негови  приятели. Поради тази причина на 15.10.2017 г. взел решение да отиде в гр. Килифарево и да запали лекия автомобил „Фолксваген Туарег“, собственост на пострадалият, като по този начин искал да го сплаши.  Помолил свой приятел да го закара до гр. Килифарево, като предварително взел  торба, в която сложил две бутилки  в които имало дизел. Докато обикаляли в града, Костадинов забелязал посочения автомобил, който бил спрян в централната част на града, помолил познатият си да го спре в близост, след което пеша отишъл до колата, излял горивото върху нея и я подпалил.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


виж още ...