Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд студент за държане на наркотици и причиняване на телесна повреда на полицай

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за държане на наркотици и причиняване на телесна повреда на полицай.

Обвинението срещу Павел П. е за това, че на 04.04.2016 г. в гр. Велико Търново, в студентските общежития, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - 64,231 гр. коноп /марихуана/ и 48 бр. таблетки метилендиоксиметамфетамин MDMA /екстази/ всички наркотични вещества на стойност 626,39 лв. - престъпление по чл. 354а от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и затова, че по същото време и място причинил на полицейски служител в Сектор „ПКП” при ОД на МВР гр. Велико Търново, при изпълнение на службата му лека телесна повреда - престъпление по чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Наркотикът бил открит при проверка по сигнал от полицейски служители в стаята на студента. По време на задържането му той започнал да се държи агресивно и да блъска униформените служители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка