Районна прокуратура – Тополовград внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван П., обвинен в заплашване, за да принуди полицейски служители да не извършат действие по служба
bm

Районна прокуратура – Тополовград внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван П. (на 35 г.). Той е обвинен за това, че на 19.02.2018г. в с. Орешник, общ. Тополовград, употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение – престъпление по чл.269, ал.1 от НК.

Иван П е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни грананти, барут, възспламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.   

Районен съд – Тополовград е насрочил заседанието си за 23.02.2018г. от 13.00ч.


виж още ...