Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за кражба
fr

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство и задържа И.В., на 35 г., за опит за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив – престъпление  по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

До момента е установено, че на 9 октомври 2018 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият направил опит да отнеме транспалетна количка от сграда, ползвана от търговско дружество, като е бил задържан от полицията на мястото. Кражбата е била извършена при условията на опасен рецидив. Извършителят е осъждан 17 пъти за умишлени престъпления от общ характер – кражби, грабежи, държане на високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. За престъплението, в което е обвинен И.В.,  предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от две до десет години.

 


виж още ...