Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 5-годишно дете в района на курортен комплекс „Пампорово“
2

По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство по чл.134 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс - неумишлено причиняване на средна телесна повреда, при упражняване на правно-регламентирана дейност, източник на повишена опасност.

Днес, 5 февруари 2018 г., на ски писта в курортен комплекс „Пампорово“ е пострадало 5-годишно момче, което карало ски. По първоначални данни то е било неумишлено блъснато от 15-годишно момче, управляващо сноуборд.  Вследствие на злополуката петгодишното дете е транспортирано в болница, където му се оказва медицинска помощ.

По случая се извършват процесуално-следствени действия - оглед на мястото на настъпване на произшествието, предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, относно причинените телесни увреждания на детето. В процес на изясняване са механизмът и причините, довели до инцидента. Действията по разследването се провеждат под ръководството на Районна прокуратура-Смолян.


виж още ...