Районна прокуратура-Русе предаде на съд мъж, държал неправомерно огнестрелно оръжие
nh

Районна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен за неправомерно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 Обвинението срещу Цветомир Ц. е за това, че на 14.01.2018 г., в землището на с.Николово, обл.Русенска държал огнестрелно оръжие – карабина марка „Steyr Mannlicher“, модел „М 95“ и 5 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение. Престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

 Обвиняемият нямал разрешение да държи оръжие и боеприпаси, но въпреки това притежавал карабина марка „Steyr Mannlicher“ с 5 бр. боеприпаси за нея.

На 14.01.2018 г. в землището на с.Николово, горски стражари в ДЛС „Дунав“ – гр.Русе извършвали обход на територията на стопанството. Били в района на лесопарк „Липник“, когато забелязали, че по черен път до гората се движил автомобил с включени халогенни фарове и допълнителен фар. Горските последвали автомобила без да включват фаровете на служебната кола  и без да бъдат забелязани. В момента в който с фаровете бил осветен дивеч, горските стражари  спрели, излезли от служебния си автомобил със извадено служебно оръжие и се представили. В  автомобилът на шофьорското място бил И. И., който държал в ръцете си допълнителния източник на светлина – тип фар, а обвиняемият държал в ръцете си карабина, която при появата на горските пуснал между двете предни седалки. Проверката установила, че обвиняемият не притежава необходимите документи за оръжието, което държал като същото било незаконно и нямал разрешително за ловуване.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


виж още ...