Районна прокуратура – Русе предаде на съд трима за причиняване на телесна повреда на познат
r

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу трима за причиняване на телесна повреда на свой съгражданин

Обвинението срещу Димитър Г. и синовете му  Георги П. и Пламен П.  е за това, че на 04.11.2016 г. в гр. Ветово, обл.Русе, в съучастие, причинили лека телесна повреда на А. Д. на 41 години, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 130,  вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите и пострадалият били със семействата си на  тържество по случай раждане на дете в ресторант „ Елит“ в гр. Ветово. По време на празненството не са разговаряли помежду си. Малко след полунощ пострадалият излязъл от заведението, като възнамерявал да се прибира заедно със семейството си. Навън били и тримата обвиняеми, които решили пред множеството хора, безпричинно да се саморазправят с А. Д., като му нанесат побой и по този начин демонстрират физическото си превъзходство. В изпълнение на намисленото,  без абсолютно никаква видима причина, Димитър Г. нанесъл удар с юмрук в лицето на пострадалия, в резултат на който той залитнал и паднал на земята.  Безпричинно към действията на бащата се присъединили и синовете му, които също започнали да нанасят удари в  различни части на тялото на поваления на земята човек. Присъстващи на саморазправата се намесели и  прекратили побоя.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 


виж още ...