Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за неполагане на грижи на малолетно дете, пострадало при инцидент в дома си
vf

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

По първоначални данни на 19 февруари 2018 г., след 19,30 ч., в апартамент, находящ се в гр. Пловдив,в централната част, е била причинена телесна повреда на малолетно дете – 3-годишно момче.

Детето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената, по данни на майката. На детето е оказана Спешна медицинска помощ и към настоящия момент е извършена животоспасяваща операция. Майката на детето – 38-годишната И.С.е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че същата е отглеждала сама двете си деца – близнаци на 3 г., като бащата се намира в чужбина, където работи.

Под ръководството на Районна прокуратура –Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие и в момента се разпитват свидетели по делото, предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди, извършва се и повторен оглед на местопроизшествие.


виж още ...