Районна прокуратура – Елена повдигна обвинения на двама за хулиганство в центъра на гр. Златарица
nh

Районна прокуратура – Елена задържа за 72 часа и привлече в качеството на обвиняеми двама  мъже за извършени действия на хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на  гр. Златарица, обл. В. Търново.

С постановление на наблюдаващ прокурор:

М. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и  дързост /счупил  и  изтръгнал  странично  огледало на лек автомобил,  удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал  на гражданка  и  на служители на МВР гр.Елена, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно/ -  престъпление по чл. 325 от НК.  Повдигнато му е обвинение и за това, че причинил  чрез  нанасяне удари  с  ръка  на   инспектора   в  РУ на  МВР Елена,  при   изпълнение на службата му,   телесна повреда. Престъпление по чл.131, вр.чл.130 от НК .

Н. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на  06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и  дързост  /нанесъл   побой  на мъж от същия град  и  провокативно   отказвал  да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания  да преустанови побоя/. Престъпление по чл. 325 от НК.

Прокуратурата задържа двамата извършители за срок от 72 часа  до довеждането  им пред съда. В рамките на законовия ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на прокуратура  действията по разследването продължават.


виж още ...