Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа лице за хулиганство, извършено на спирка на градския транспорт в центъра на столицата
jm

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 20.09.2018 г., около 18.30 часа, в гр. София, на спирка на градския транспорт на пл. „Руски паметник“, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят притеснил с поведението си малолетната Х., като застанал пред нея и чрез нецензурни реплики се опитал да я склони към сексуални действия, като същевременно опипвал с ръце панталона си.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето А. Щърбов, на 58 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 12.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


виж още ...