Приключено е делото за пътнотранспортното произшествие от 11.08.2015г. край с.Лесидрен, при което загинаха две деца и бяха причинени средни телесни повреди на едно дете
вт

Върховният касационен съд, с решение от 01.12.2017г., потвърди решението на Апелативен съд – Велико Търново, с което наказанието лишаване от свобода  на Филип Аспарухов Михайлов от с.Лесидрен, Ловешка област, по присъдата на Окръжен съд-Ловеч от 01.07.2016г., беше намалено, като Михайлов ще следва да изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на шест години и шест месеца.       

На 11.08.2015г. в землището на с.Лесидрен, Ловешка област, при управление на лек автомобил, Михайлов, движейки се с превишена скорост от 122,44 км/ч, причини тежко пътнотранспортно произшествие.  В резултат на това  беше причинена смъртта на  Велислава Иванова Цанкова,16г. от гр. Троян и на Марино Дианов Цветанов,16г. от с.Лесидрен. Причинени бяха и средни телесни повреди на Петя Михайлова Божкова,10г. от гр. София. На посочения ден пострадалите деца, заедно със свои приятели, ходили на разходка извън селото. Около 18:50 ч. се връщали обратно. По същото време Филип Михайлов с лекия си автомобил и негов приятел с друг автомобил потеглили от селото с намерение да отидат при децата. По време на движението, вследствие превишената скорост,  Михайлов ударил пострадалите деца, които се движели по банкета и в края на пътното платно.

С разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура, Филип Михайлов е приведен в Затвора-Ловеч за изтърпяване на наказанието.


виж още ...