По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и след сключено споразумение в съдебна зала, бе наложено ефективно наказание от 4 години и 3 месеца на Кирил Н., подсъдим за нанасяне на телесни повреди на петима души
gd

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и след сключено споразумение в съдебна зала, бе наложено ефективно наказание от 4 г. и 3 м. на Кирил Н. (на 23 г., от гр. София). Той призна вината си за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в  явно неуважение към обществото – нанесъл удари с юмруци и крака на петима души, обърнал болнично легло, крещял: „Ще Ви набия!“, „Ще Ви убия! Ще Ви намеря, знам къде живеете!“, „Какви сте Вие? Ще Ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“, „Ще Ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите ,че не мога да Ви набия?“, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление  по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Той призна вината си и за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на съвкупност с горепосоченото деяние, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритане с крак, причинил лека телесна повреда на медицински специалист – лекар, специализант по анестезиология и интензивно лечение в Отделение по Анестезиология и интензивно лечение, при изпълнение на службата му в Спешното отделение на болницата – престъпление по чл. 131, ал. 2,  т. 4, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Той призна вината си и за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на съвкупност с горепосочените две деяния, чрез нанасяне на удари с юмрук, причинил лека телесна повреда на медицински специалист – лекар, специализант по хирургия в Отделение по Хирургия, при изпълнение на службата му в Спешното отделение на болницата – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Той призна вината си и за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на съвкупност с горепосочените три деяния и в условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритане с крак причинил средна телесна повреда на Г. К., изразяваща се в разкъсване на лява глезенна става, което е довело до трайно затруднение на движението на ляв долен крайник за срок от 1-1,5 месеца, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131а, предл. 2, вр. чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. “а“ и б. “б“, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Той призна вината си и за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на съвкупност с горепосочените четири деяния, по хулигански подбуди, причинил телесни повреди на повече от едно лице: чрез нанасяне на удари с крак, причинил лека телесна повреда на П.И. и на М.Ф.– престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Наложеното наказание трябва за бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. То е общо за всички обвинения.

Споразумението, което бе одобрено от Районен съд – Бургас, съставлява  законно влязла в сила осъдителна присъда.


виж още ...