По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение, съдът наложи наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Чани Р., обвинен в опит за грабеж, който е останал недовършен, поради независещи от дееца причини
ju

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът наложи наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Чани Р. Той е приел фактите от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 08.07.2019 г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужда движима вещ – парична сума в размер на 35 лв., от владението на мъж от гр. Сливен, с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила и изпълнителното деяние е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр.чл.198, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. 

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.


виж още ...