По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за кражба на стоки от магазин, част от голяма търговска верига
bo

По споразумение на СРП, подсъдимият Калин Тодоров е осъден за това, че около 11:30 ч. на 27.08.2017 г., от магазин „ Мосю Бриколаж“, находящ се в гр. София, ж.к. „Люлин-1”, бул. „Европа” №171, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – изложени за продажба стоки (четири керамични глави), от владението на В. – МОЛ на търговския обект, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради, независещи от дееца причини /задържан е след касова зона от охранител на обекта/, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 196, ал.1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. “А” и “Б”, вр чл. 18, ал. 1 НК.

На подсъдимия Тодоров е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


виж още ...