По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за взломна кражба на вещи от жилище
fr

По споразумение на СРП, подсъдимите Галин Димитров и Дилян Лазаров са осъдени за това, че на 08.12.2015 г., около 15.40 часа в гр. София, ул. Зайчар № 98, в съучастие като извършители, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – изкъртили част от касата на входната врата в областта на бравата, са отнели чужди движими вещи – електрически инструменти (бормашини, перфоратори, флекс и др.), от владението на Н., без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят, като Димитров е извършил престъплението в  условията на опасен рецидив.  Описаното деяние представлява престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр.  чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” и б. „Б” от НК – за Димитров и по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК – за Лазаров.

На подсъдимия Димитров е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, а на подс. Лазаров -„лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


виж още ...