По прокурорски актове по бързи и незабавни производства на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 175 лица през 2017 г.
По прокурорски актове по бързи и незабавни производства на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 175 лица през 2017 г.

През 2017 г. Районна прокуратура-Казанлък е внесла в съда прокурорски актове по общо 180 бързи и незабавни производства, което представлява 39 % от всички актове. По ускорените форми на разследване са осъдени общо 175 лица, с влезли в сила присъди. Най-много осъдени лица са за шофиране след употреба на алкохол- 59 лица; управлявали моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози - 24 лица; неправоспособни водачи в срока на наложено административно наказание -16 лица; незаконно държане на наркотични вещества-16 лица; за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол - 11 лица; неправомерно присъединяване към електропреносна или електроразпределителна мрежа - 6 лица и др. За разлика от предходната 2016 г. броят на внесените актове по бързите и незабавни производства е нараснал с 22.4%, а броят на осъдените лица със 18.3 %.

През юли 2017 г., за един ден, Районна прокуратура-Казанлък приключи незабавно производство и внесе обвинителен акт в Районен съд –Казанлък спрямо  Георги В., на 45 г., управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, след като е бил осъден за същото с влязла в сила присъда.  На 19.07.2017 г. в гр. Казанлък, Георги В. е управлявал моторно превозно средство, товарен автомобил марка „ГАЗ“, с концентрация на алкохол в кръвта 1.88 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство, след като е бил осъден за същото със споразумение по дело на Военен съд-Пловдив, влязло в сила на 25.03.2015 г. – престъпление по чл.343б ал.2 вр. с  ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Казанлък е наложил на Георги В. наказание от една година „лишаване от свобода” условно с три години изпитателен срок, лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и глоба в размер на 500 лв.

През юли 2017 г., за един ден, Районна прокуратура-Казанлък приключи и бързо производство срещу Господин И., на 31 г., и внесе обвинителен акт за това че на 26.07.2017 г. в гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство, мотоциклет „Пиаджо Скиптър“, след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с полеви наркотест - престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс. Районен съд-Казанлък е наложил на Господин И. наказание от 8 месеца „лишаване от свобода” при  първоначален “строг” режим и глоба в размер на 1 200 лева.


виж още ...