По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 39-годишен мъж, на 16 месеца „лишаване от свобода“, за управление на моторно превозно средство без правоспособност
mj

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден  Емурла Е., на 39 г.,  за това, че управлявал моторно превозно средство в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за шофиране без правоспособност – престъпление по чл. 343в ал.2 от Наказателния кодекс.

На 24 юни 2017 г., в гр. Кърджали, служители на МВР спрели за проверка Емурла Е., който управлявал мотопед. Те установили, че той не е правоспособен водач и шофирал  в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото нарушение. 

По реда на съкратеното съдебно следствие Районен съд –Кърджали му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 16 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване  и глоба в размер на 700 лева.

Емурла Е. е бил осъждан девет пъти до датата на деянието – за телесни повреди, кражби, грабеж, незаконно пресичане на границата и за шофиране след употреба на алкохол. Имал е и 17 предходни административни наказания за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Присъдата е потвърдена от Окръжен съд – Кърджали и е влязла в сила.


виж още ...