По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха извършител на кражби от кафе-автомати
вт

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе  мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 39-годишен мъж за извършена кражба.

Прокуратурата е привлякла Илиян М. в  качеството на обвиняем за това, че на 16.01.2018 г. в гр. Велико Търново, в сграда на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД гр. В. Търново, от кафе - автомати „Некта“, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – метална шина на кафе - автоматите и използване на техническо средство за това, отнел от владението на Е. Д. – управител на „Велукс Вендин“ ЕООД, без негово съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – метални касети и монети – всички вещи на обща стойност 770 лв., собственост на  дружеството. Престъпление по чл. 196, вр.чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 29 от НК. 

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Илиян М. е осъждан многократно и често сменя местопребиваването си и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.


виж още ...