По искане на Районна прокуратура – Тополовград, съдът задържа под стража Иван П., обвинен в заплашване, за да принуди полицейски служители да не извършат действие по служба и в държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси без разрешително
gb

По искане на Районна прокуратура – Тополовград, съдът задържа под стража Иван П. (на 35 г.). Той е обвинен за това, че на 19.02.2018 г. в с. Орешник, общ. Тополовград, употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение – престъпление по чл. 269, ал. 1 от НК.

Иван П. е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.   

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Иван П. е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Иван П.

Определението на Районен съд – Тополовград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ямбол.


виж още ...