По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Симеон С., обвинен в противозаконно отнемане на мотоциклет и заплаха към ползвателя му
nh

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Симеон С. (на 30г., от гр. Бургас). Той е обвинен за това, че на 01.02.2018г. в гр. Бургас, ж. к. „Меден рудник“, противозаконно отнел мотоциклет, от владението на ползвателя му, без негово съгласие  и с намерение да го ползва, като за отнемането на превозното средство е заплашил пострадалия, че ще го пребие – престъпление по чл.346, ал.5, вр. ал.2, т.3, вр.  ал1, вр. чл.195, ал.1, т.4 от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Симеон С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Симеон С. може да извърши ново престъпление или да се укрие. Той се мотивира с факта, че Симеон С. е многократно осъждан, което го характеризира като личност с трайно установени престъпни навици.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Симеон С.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.


виж още ...