По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 59-годишен мъж, привлечен като обвиняем за подкуп
ji

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Юсуф Т., на 59 г., турски и холандски гражданин, привлечен като обвиняем, по бързо производство, за това, че дал подкуп/дар/ на длъжностно лице – полицейски орган, за да не извърши действие по служба – да не му състави фиш за допуснато от него, като водач на моторно превозно средство, административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 29 януари 2018 г., в гр. Харманли, обл. Хасково, обвиняемият Юсуф Т. управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген“, като пътувал в посока към гр. Свиленград. Той бил спрян за проверка от полицейски служители, които установили, че обвиняемият шофирал автомобила без включени фарове. Единият от полицейските служители поискал документите на водача, за да му състави фиш за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Обвиняемият ги предал, като поставил в паспорта банкнота с номинал 5 евро, за да не бъде санкциониран. Полицейският служител не приел парите и незабавно уведомил дежурния в РУ на МВР-Харманли. Обвиняемият Юсуф Т. бил задържан, като му е съставен фиш за нарушение по чл. 70 ал.3 от Закона за движение по пътищата, с който му е наложена глоба в размер на 20 лева.

Определението на Окръжен съд-Хасково може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.


виж още ...