Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд жена, причинила катастрофа с един загинал и двама пострадали

Окръжна прокуратура в гр. Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу Девора М. затова, че на 24.04.2016 г., около 14.00 часа, на главен път София-Варна в землището на с.Сопот, при управление на лек автомобил ”Рено Меган”, нарушила правилата за движение по пътищата – водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движение да се съобразяват със състоянието на пътя и на превозното средство, с характера и интензивността на движението, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие и по непредпазливост причинила смъртта на Николай С. /31-годишен/ и средни телесни повреди на Красимир И. /31-годишен/ и на 9-годишно момиче.

На 24.04.2016 г. по обяд обвиняемата, заедно с приятеля си Николай С., тръгнали от гр.Тетевен за гр.Стара Загора, с управляван от нея лек автомобил ”Рено Меган”. В същото време, в посока към гр.София, пътувал пострадалият Красимир И., който шофирал л.а.”Ауди А4”, а на задната седалка пътували двете му деца. Зад него в колона се движели л.а.“Субару Аутбек“ и л.а.“Фолксваген Голф“. Автомобилите се движили в колона, със скорост не повече от 80 км./час, тъй като времето било мрачно, а пътя бил мокър. Преди бензиностанцията на „Ромпетрол“, лекият автомобил “Рено“ изпреварил малко камионче, но малко преди да приключи маневрата се занесъл и навлязъл в насрещната лента за движение странично, в резултат на което последвал сблъсък с л.а.“Ауди“. Движещите се зад л.а.“Ауди“ не успели да спрат и последвал верижен сблъсък с л.а.“Субару Аутбек и л.а.“Фолксваген Голф“.

В резултата на катастрофата на място починал пътуващият в реното 31-годишен мъж. Сериозни наранявания получили шофьорът и едното дете в аудито.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка