Окръжната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство срещу двама обвиняеми за промишлено производство на марихуана в големи размери
ju

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен криминалисти от ОД на МВР в града са разкрили наркооранжерия за промишлено отглеждане на марихуана в големи размери. За престъплението по член 354а, ал. 2, във връзка с ал.1 от НК са привлечени към наказателна отговорност 46-годишният Ерджан Б. от Велики Преслав и 42-годишният Александър Н. от София.

След привличането им като обвиняеми с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор в Окръжната прокуратура те са задържани за срок до 72 часа. По внесено искане на Окръжната прокуратура двамата обвиняеми от днес са с постоянни мерки за неотклонение, взети от Шуменския окръжен съд.  

В частен имот в село Кочово, наблюдаван в продължение на месеци, полицията намерила и иззела в петък, 16 февруари, 54 кг суха маса марихуана. В наркооранжерията, изградена на голяма площ, били открити и 700 саксии с растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.

В сградата обвиняемите изградили модерни системи на капково напояване, освежаване на въздуха и отопление на растенията. Огледът на наркооранжерията е продължил повече от едно денонощие. Иззето е цялото оборудване, торове и препарати за растителна защита. Стойността само на иззетата суха маса  марихуана се изчислява на 216 000 лева.  


виж още ...