Окръжната прокуратура в Добрич задържа за срок до 72 часа мъж, причинил средна телесна повреда на медицинска лаборантка от МБАЛ
th

Окръжна прокуратура в Добрич задържа за срок до 72 часа мъж, причинил средна телесна повреда на медицински специалист. Досъдебното производство, по което 32-годишният Никола Н. е привлечен като обвиняем, е за престъпление по член 131, ал. 2, т.2 от НК.

На 29 януари 2018 г. по обяд в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич пристигнала майка с детето си, на което трябвало да бъдат направени  изследвания. Медицинска лаборантка трябвало да вземе кръв на детето.

При извършване на манипулацията майката се изнервила, тъй като детето плачело. След  манипулацията жената и детето си тръгнали.

След около 45 минути тя се върнала в болницата, придружена от съпруга си  Никола Н. Мъжът намерил лаборантката и нанесъл удар в лявата част на лицето й, като й причинил наранявания. Според заключението на съдебномедицинската експертиза уврежданията на медицинската лаборантка  представляват средна телесна повреда.

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 32-годишния обвиняем.

 


виж още ...