Окръжна прокуратура – Велико Търново задържа за 72 часа извършител на тежко престъпление в гр. Бяла черква
nj

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт  на възрастна жена в гр. Бяла черква.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем  Д. Г. /на 18 години/  за това, че  06.12.2018 г. в град Бяла черква  се съвкупил с лице от женски пол - П. С на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК. Тялото на жената е намерено в дома й на 08.12.2018 г от близка.

 С постановление на наблюдаващ прокурор на 09.12.2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен  и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата.


виж още ...