Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд ученик за държане на марихуана
nh

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен ученик за държане на  марихуана.

Обвинението срещу Г. Д. е за това, че на 26.10.2017 г. в гр. Горна Оряховица, като непълнолетен, но можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително, издадено по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение, високорисково наркотично вещество – коноп/марихуана/ с общо тегло 22,67 гр. на обща стойност 136,02 лв. /В себе си държал 3,243 гр. марихуана на стойност 19,46 лв. , а останалото количество скрил в двор на безстопанствена сграда в кв. „Бабенец“, в отвор в земята/. Престъпление  по чл. 354А, вр. чл. 63 от НК.

Обвиняемият няма налагани наказания за допуснати нарушения на училищния правилник, не се води да отчет в Детска педагогическа стая и няма разглеждани дела спрямо него от МКБППМН. На неустановена дата през 2017 г. решил и започнал да се занимава с разпространение на наркотични вещества – марихуана в района на гр.Горна Оряховица, като я продавал или подарявал на свои познати и приятели.

 След получена оперативна информация в група ПКП в РУ Горна Оряховица за ученик от училище в гр.Горна Оряховица, който държи в себе си марихуана, на 26.10.2017 инспектори посетили училището, като при обиск на деветокласника открили марихуана.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


виж още ...