ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ШУМЕН ПРЕДАДЕ НА СЪД ВОДАЧ, ПРИЧИНИЛ В ПТП СМЪРТТА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ
ш

На съд с Обвинителен акт на Окръжна прокуратура гр. Шумен е предадена 29 – годишната А.С., която при управление на МПС – лек автомобил, по непредпазливост, е причинила смъртта на двумесечното си бебе С.С. и средна телесна повреда на  пътуващия в друго МПС – Ст. А.

Тежкото пътно – транспортно произшествие е станало на 29.04.2018г. на главен път Силистра – Шумен в участъка от с. Венец до с. Вълнари. Обвиняемата притежавала свидетелство за управление от две години. В автомобила до нея пътувала нейна приятелка, а на задната седалка се возели двете деца на приятелката и, като по – голямото от тях държало в скута си двумесечното бебе на обвиняемата. В един момент А.С. допуснала навлизане в насрещната лента на управлявания от нея автомобил в момент, когато срещуположно се е движел микробус, управляван от водача Д. А. от гр. Дулово, в който се е возил и пострадалият Ст. А. от с.гр. Лекият автомобил е навлязъл в опасната зона на микробуса. Последвал удар, вследствие на който починало двумесечното дете на обвиняемата, а пътникът в микробуса – Ст. А. получил средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на левите ръка и крак за срок по – голям от един месец.

Обвиняемата С. е допуснала нарушения на ЗДвП, в пряка връзка с престъпния резултат, изразяващи се в навлизане в лентата за насрещно движение и допускане превозването не дете под 3годишна възраст в МПС, което не е оборудвано със система за обезопасяване.

Предстои делото да бъде насрочено в Шуменския окръжен съд.


виж още ...