Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна обвинение и задържа за 72 часа длъжностно лице
rf

В Окръжна прокуратура-Ловеч е образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление срещу  длъжностно лице от Дирекция „Бюро по труда“-Ловеч.

Разследването е за това, че  за период от една година длъжностното лице не е изпълнило служебните си задължения във връзка с дейност по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, с цел да набави за другиго имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта. Неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност, чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване, с необходимите реквизити, на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки, съгласно план-график. В резултат на тази дейност, е получена облага за фирмата, която  е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност.

Длъжностното лице е привлечено в качеството на обвиняем за длъжностно престъпление и е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.


виж още ...