Окръжна прокуратура - Габрово внесе искане за задържане на 30-годишен рецидивист
nh

Окръжна прокуратура - Габрово внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 30-годишен рецидивист от гр.Габрово.

Михаил Й. е обвинен за две престъпления: За производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин, и за държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества.

С постановление на прокурор при ОП-Габрово той е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Като обвиняем по делото е привлечен и съучастника на Михаил Й. -  30-годишния Ивайло Т. от гр.Габрово. Той е обвинен за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Двамата обвиняеми са задържани заедно с други две лица, чието участие в престъплението е в процес на изясняване, при проведени на 12.02.2018 г. оперативни действия от служители на ОД МВР-Габрово под ръководството на Окръжна прокуратура Габрово. Установено е, че в частен имот в с.Чукили, общ.Габрово са произвеждани наркотични вещества. При претърсването са иззети множество прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на синтетични наркотици.

 Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

  


виж още ...