Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Желязко Д. и Ясен С. , обвинени в убийство на 70-годишен мъж от гр. Айтос
l9

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Желязко Д. (на 20 г.) и Ясен С. (на 16 г.). Те са привлечени, като обвиняеми, за това че на 02.02.2018 г. между 00:00 часа и 01:00 часа, в гр. Айтос, действайки като съизвършители и в съучастие помежду си, в изоставена постройка – къща, умишлено умъртвили 70-годишен мъж – престъпление по чл. 115, вр.чл. 20, ал. 2 от НК.

Подробности за извършеното противоправно деяние оповестиха пред медиите И.Ф. Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас г-жа Красимира Кателиева, която е и наблюдаващ прокурор по случая и Директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Прокурор Кателиева съобщи, че пострадалият е бил пребит, като е бил удрян с юмруци в главата, а тялото му е прободено общо 32 пъти с нож. Оръжието е било открито, като по него са открити следи от жертвата и от обвиняем.

Прокурор Кателиева добави, че от събраните към настоящия момент доказателства и свидетелски показания става ясно, че пострадалият по никакъв начин не е предизвикал обвиняемите, а те са нахлули в дома му и са извършили престъплението за удоволствие.

Тя подчерта, че повдигнатото обвинение е работно и може да бъде преквалифицирано, и поздрави служителите на ОД на МВР – Бургас за отличната работа по разкриване на случая и задържане на обвиняемите.

Старши комисар Калоянов съобщи, че обвиняемите са консумирали алкохол преди и след извършване на деянието. Той подчерта, че откритият нож е само един, което означава, че обвиняемите са се редували при нанасяне на нараняванията.

Старши комисар Калоянов добави, че пострадалият е бил в лежащо състояние, което свидетелства за липсата на каквато и да е агресия от негова страна спрямо Желязко Д. и Ясен С. Двамата са без образование, без работа и имат криминални регистрации за кражби.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата обвиняеми.


виж още ...